Tomatkoktris och kidneybönsbiffar!
Nu kommer det utlovade receptet på det tomatkoktariset och kidneybönsbiffarna.
Tomatkoktris:
Detta receptet gjordes på fri hand och därför kommer jag att utesluta mått och sådant. Men i alla fall så kokade man riset tillsammans med krossade tomater, salt, vatten och en hel vitlöksklyfta som jag lät flyta omkring. När riset är klart är det bara att hälla av vattnet och de krossade tomaterna.
Kidneybönsbiffar:
Dessa biffar gjordes efter ett recept dock med lite justeringar.
För fyra personer
1 burk kidneybönor (400 g)
200 g kokt, kall potatis
1/3 burk konserverad grön chili
1 tsk timjan
2 ½ msk sojamjöl
Salt, peppar
1. Häll av och skölj bönorna. Mixa hälften av dem i matberedare eller med stavmixer. Grovhacka resten av bönorna. Mosa potatisen med en gaffel.
2. Hacka chilin.
3. Blanda noga samman alla ingredienser till bönbiffarna. Krydda med valfri mängd salt och peppar.
4. Forma 10 biffar av smete. Stek dem gyllenbruna ca 1 minut på varje sida i olja i en stekpanna.
5. Servera med det tomatkokta riset och gärna även med vitlökssås.
Både det tomatkoktariset och kidneybönsbiffarna var mycket goda och inte särskilt komplicerade att tillaga. Det som man kan tänka på är att spara en potatis från ett tidigare tillfälle så att man redan har den liggandes i kylskåpet. Bli inte förvånad om det verkar som att oljan försvinner eftersom dessa biffar verkar suga åt sig otroligt mycket av den.

/ Nathalie
Tomatkoktris:
Detta receptet gjordes på fri hand och därför kommer jag att utesluta mått och sådant. Men i alla fall så kokade man riset tillsammans med krossade tomater, salt, vatten och en hel vitlöksklyfta som jag lät flyta omkring. När riset är klart är det bara att hälla av vattnet och de krossade tomaterna.
Kidneybönsbiffar:
Dessa biffar gjordes efter ett recept dock med lite justeringar.
För fyra personer
1 burk kidneybönor (400 g)
200 g kokt, kall potatis
1/3 burk konserverad grön chili
1 tsk timjan
2 ½ msk sojamjöl
Salt, peppar
1. Häll av och skölj bönorna. Mixa hälften av dem i matberedare eller med stavmixer. Grovhacka resten av bönorna. Mosa potatisen med en gaffel.
2. Hacka chilin.
3. Blanda noga samman alla ingredienser till bönbiffarna. Krydda med valfri mängd salt och peppar.
4. Forma 10 biffar av smete. Stek dem gyllenbruna ca 1 minut på varje sida i olja i en stekpanna.
5. Servera med det tomatkokta riset och gärna även med vitlökssås.
Både det tomatkoktariset och kidneybönsbiffarna var mycket goda och inte särskilt komplicerade att tillaga. Det som man kan tänka på är att spara en potatis från ett tidigare tillfälle så att man redan har den liggandes i kylskåpet. Bli inte förvånad om det verkar som att oljan försvinner eftersom dessa biffar verkar suga åt sig otroligt mycket av den.

/ Nathalie
Kommentarer
Trackback